dinner and a movie

Standard

Jeg har invitert fin dame på middag. Av en eller annen grunn har jeg tenkt på at jeg har lyst å lage hjemmelaget fiskegrateng en dag jeg får tid, og det har jeg idag. Så da blir det fiskegrateng. Men tilbehør? Jeg klarer ikke komme opp med noe fancy, så jeg lander på det vanlige- poteter og gullerøtter. Ikke akkurat noe å servere på en lørdag kveld, så jeg bestemmer meg for å gå innom polet så jeg hvertfall har noe å by på.

Jeg vet ikke så mye om vin, så jeg får hjelp av en ekspeditør:

“Hei, er denne god?” spør jeg og viser han en flaske italiensk rødvin jeg plukket opp fordi den hadde en fin etikke av damer på scootere. Stort sett velger jeg vin etter utseende, men idag velger å spørre en som vet hva han driver han inne på vinmonopolet. “Ja, sier han, den er fruktig og god, og bør serveres litt kjølig” Ok, tenker jeg, det kan jeg få til. “Men jeg skal servere fisk, og tenkte jeg skulle kjøpe en hvitvin også, har du en anbefaling?”

“Hva slags fisk skal du servere?” spør han i sin lyseblå skjorte og vannkjemma hår. “Eh…Fiskegrateng” svarer jeg og føler meg litt små teit. Jeg ønsker at jeg skulle servere fancy fisk. “Mmm.. Ok, hva slags tilbehør skal du servere med gratengen?” han ser ikke egang på meg, og jeg hater at jeg ikke er så god på å lyve. “Ehhh..” Jeg prøver å hoste ut et svar uten at han kan høre det, og han spør om jeg kan gjenta det. Jeg vet ikke hvorfor jeg bryr meg om hva han tenker om meg, han skal jo ikke komme på middag? “Poteter og gullerøtter” svarer jeg tilslutt og ønsker hardt at jeg skal servere Sashmi.

Håper ikke hun som skal komme vil reagere på samme måte..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s